Razvojni centar Ličko-senjske županije, u suradnji sa Županijom, u sklopu priprema za manifestaciju „Jesen u Lici“ danas provodi senzorsko ocjenjivanje želiranih proizvoda te, po prvi put, zimnice, sirupa i sokova s područja brdsko-planinskog dijela Hrvatske. Cilj ocjenjivanja je procjena kvalitete i okusa proizvoda te njihova priprema za predstavljanje na nadolazećoj manifestaciji.

Ove godine na ocjenjivanju prevladavaju proizvodi od šljive i bobičastog voća, a prijavljeno je ukupno 41 proizvod. Riječ je o četvrtom senzorskom ocjenjivanju, od čega se treće održava u Razvojnom centru Ličko-senjske županije.

„Cilj ove aktivnosti je ocijeniti kvalitetu i okus proizvoda te ih pripremiti za predstavljanje na nadolazećoj manifestaciji ‘Jesen u Lici’“, istaknuo je ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković.

Ocjenjivačkom komisijom predsjeda prof. dr. sc. Nadica Dobričević, dok u radu sudjeluju i Valentina Zdunić, Valentina Zdunić pristup. ing. chem., dipl. ing. agr. Nikolina Matasić, dipl. ing. preh. teh. Ozren Hrsto te dipl. ing. preh. teh. Marija Binički.

  Novosti - Sve